chocola, cheat meal, choco swing, milka, etenChoco Swing, het aller- aller- allerlekkerste wat er bestaat! Ik kan niet van die paarse repen afblijven. Ze zijn er in een kleine en grote versie. Die grote is het lekkerst. Niet alleen omdat die gewoon groot is, maar omdat daar een extra laagje chocola in zit. Eerst melk, dan witte crème, dan weer melk, witte crème, biscuit en vervolgens weer melk aan de onderkant. Bij de kleine versie zit er meer witte crème in en mist dat extra laagje chocola. Veel mensen geloven me niet als ik zeg dat er écht verschil in zit, dus onderaan deze blog het bewijs. Ergens halverwege, bij die grote reep, zit er een soort gleuf tussen twee biscuitrepen en heb je extra veel chocola. Ik kijk altijd uit naar dat punt, dat ik helaas relatief snel bereikt heb.

Het nadeel van deze repen is dat (als je hem helemaal op eet, wat bijna niet te doen is – ik zeg bijna) je zoveel calorieën binnen hebt gekregen dat ik dan al over mijn dagdoel heen zit. Ik denk wel eens dat ik het er voor over heb om de hele dag niks te eten, behalve zo’n reep. Zo lekker. Omdat ik juist heel erg mijn best aan het doen ben om te minderen met calorieën eet ik die reep al maanden niet meer. Wat een hel! In de supermarkt hoor ik ze me roepen.

Minderen met calorieën betekent honger, weinig energie, kou, maar ook.. mood swings. Ik ben heel extreem. Of ik ben superblij, of alles is kut. Er is geen middenweg. En deze swings wisselen elkaar in een razend tempo af. Uit voorzorg slik ik dan maar van die valeriaanpillen die een kalmerende werking zouden moeten hebben. Nog wat ijzerpillen erbij die me wat sterker doen voelen en vitamine D-capsules, die mijn zonlichttekort volgens de verpakking aanvullen. Van zon word ik vrolijk. Dus de komende vijf maanden trek ik me terug met mijn pillen, wachtend tot ik helemaal bikiniproof de zon in kan. Hoewel, als ik me echt heel erg down voel, ik misschien toch wat endorfines tot me neem. En daar zitten die paarse dingen vol mee :)

Choco swing, chocola, cheat meal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *