frambozenmuffins cacao nibs, havermout, gezondIngrediënten voor 10 muffins:
– 125 gr havermout
– 1 banaan
– 100 ml amandelmelk (of ander soort melk)
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– Half doosje bevroren frambozen
– Beetje kaneel en zout
– Cacao nibs

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak van de havermout meel door het in de blender of keukenmachine fijn te malen. Dit hoeft niet per se, maar zo krijg je wel mooie, egale muffins.

Prak de banaan in een kom en voeg het havermoutmeel, bakpoeder, eieren en melk toe. Roer het goed door elkaar tot het een glad mengsel is. Doe het zout en de kaneel erbij en roer ook dit er goed doorheen. Vervolgens doe je de bevroren frambozen erbij en roer je deze voorzichtig door het beslag, tot het goed verdeeld is.

Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en strooi een klein beetje cacao nibs erover. Zet ze voor ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. Laat ze na de baktijd goed afkoelen, want dan worden ze wat harder en vallen ze niet uit elkaar. Eet smakelijk!

frambozenmuffins cacao nibs, havermout, gezond

4 Comments on Frambozenmuffins met cacao nibs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *