hardlopen, run, astma, challenge, afvallen, doelen, motivatie

Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met hardlopen. Vroeger kon ik helemaal niet rennen. Mijn longen konden het niet aan door mijn astma. Als basisschoolkind heb ik tijdens gymles vaak aan de kant gezeten. Op de middelbare school wilde ik niet opvallen en probeerde ik de Coopertest ook uit te lopen, waarna ik flauwviel van het luchttekort en hyperventilatie.

Het gevolg was dat ik werd opgenomen in een astmacentrum. Niet leuk! Ik wilde naar mijn schoolfeest, leuke dingen doen met vriendinnen en had heimwee. Na een maand besloot ik naar huis te gaan. Wat een arts toen tegen me zei ben ik nooit vergeten en is dan nu ook de aanleiding voor mijn nieuwe challenge. Als ik naar huis zou gaan, zou ik niet beter worden en zou ik niet eens meer naar de bus kunnen rennen. Dat moet je tegen mij niet zeggen!

Nu, 15 jaar later, ben ik nog steeds gemotiveerd om te bewijzen dat dit pure onzin is. Als je iets graag wil kom je er echt wel! Meedoen aan een run en hem uitlopen, dat is wat ik gewoon wil doen om aan mezelf (en jou!) te bewijzen dat je er met wilskracht, motivatie en discipline echt wel komt.

Over precies een maand, op 20 maart ga ik daarom meedoen aan de Utrecht Marathon. Nee, geen hele, geen halve, zelfs geen 10 km. Ik ga gewoon de 5 km lopen en daar ben ik supertrots op! Als ik met een rode kop de finish passeer zal ik als eerst even aan die arts terugdenken. Grapje, eerst natuurlijk een SELFIEEE! Ja kom op zeg, iets met 2016 en zo 😉

 

2 Comments on Nieuwe challenge: meedoen aan een run!

  1. Echt heel goed! Je motivatie is zo enthousiasmerend haha. En aan de Uithof Science Run? Daar woon ik ;’D. Ik twijfel ook nog om mee te doen, ik kan al wel 7km lopen maar weet niet of ik een wedstrijd nou persé leuk vind..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *