Gevulde paprika bulgur, gezond eten, afvallenBenodigdheden voor 2 personen:
– 2 (rode) Paprika’s
– 150 gr bereide bulgur
– 200 gr mager gehakt
– Handje cherry tomaatjes
– 1 ui
– Teentje knoflook
– Peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de bulgur volgens de verpakking, snijd de ui en fruit deze vervolgens in een pan. Voeg de knoflook en het gehakt toe en braad het gaar.

Was ondertussen de paprika’s en snijd voorzichtig de bovenkant eraf, maar laat de steel zitten. Haal met een klein mesje de pitjes uit de beide helften. Dit vergt wat tact, want voor je het weet ligt de steel er ook af :) Snijd de cherry tomaatjes in vieren (ook hier moet je geen dikke mannenduimen voor hebben).

Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes bij het gehakt. Doe ook de bulgur, peper en zout erbij en roer het goed door elkaar. Vul nu de paprika’s met het mengsel, zet de deksel aka bovenkant van de paprika erop, zet ze in een ovenschaaltje en dan voor ongeveer een half uurtje in de oven. Succes!

Variatietip: Je kan er ook nog wat geraspte kaas door doen en eventueel wat meer bulgur/ minder gehakt, maar ik heb de versie met veel eiwitten en wat minder koolhydraten gemaakt. De vegetariërs kunnen in plaats van gehakt witte kaasblokjes toevoegen of pittige wokstukjes. Ook heel lekker!

Gevulde paprika bulgur, gezond eten, afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *