gezondere keuze, asperges, aspergesaus, sausDe asperges zijn er weer! Nog een beetje duur, maar ik kon ze niet laten liggen. In de schappen wordt het dan zo mooi gepresenteerd met de aardappels, schillers, pannen en saus erbij. Makkelijke meepakkers of zo. Inderdaad heel makkelijk om die saus erbij te nemen, maar het wordt lastiger als je die in je voedingsschema in moet vullen. Gevalletje past niet! Ik ging dus op zoek naar producten om een magere, maar lekkere aspergesaus mee te maken. Het liefst wat hoger in de eiwitten en lager in vet. En dat is gelukt!

Benodigdheden voor 1 portie saus:
– 2 Eetlepels Hüttenkäse
– 1 Eetlepel Zuivelspread light bieslook
– Eventueel klein scheutje (soja)melk
– Peper en zout

Bereiding:
Dit kun je eigenlijk moeilijk ‘bereiding’ noemen, want iedereen kan bedenken hoe je hier een sausje van maakt. Voor degenen onder ons die écht nog nooit een lepel hebben aangeraakt: Roer de Hüttenkäse en Zuivelspread door elkaar. Als het wat te dik is kan je er een scheutje melk aan toevoegen, zodat je de saus over de asperges kan schenken. Voeg tot slot naar smaak peper en zout toe en je sausje is klaar! :)

gezondere keuze, asperges, aspergesaus, saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *