chips knoflook zeezout, gezondere keuze, afvallen, voedingDit is hét perfecte recept voor de zaterdagavond! Heb je ook zin in chips maar wil je geen hele zak in huis halen? (Want: die gaat op) Maak dan zelf chips! Het is makkelijk, gaat snel, de manier waarop ik ze maak is gezonder dan de chips in de winkel en ze zijn superlekker. Ik heb ze gemaakt met knoflook zeezout smaak, maar ze zijn bijvoorbeeld ook heel lekker te maken met roosmarijn, paprikakruiden, peper als je van spicy houdt en ga zo maar door. Je kan het helemaal zelf bedenken. Hier leg ik uit hoe je de knoflook zeezoutchips maakt.

Benodigdheden voor 1 portie:
– Ovenrooster met een vel bakpapier erop
– 2 Hardkokende aardappels
– Beetje zonnebloemolie
– Zeezout
– Knoflookpoeder

Bereiding:
Haal het rooster uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en snijd met een kaasschaaf plakjes ervan. Je kan de schil er gewoon omheen laten zitten, deze wordt lekker knapperig. Leg de aardappelplakjes op een bord en doe er een beetje zonnebloemolie over. Niet teveel, maar zorg wel dat alle schijfjes een dun olielaagje hebben. Leg ze nu naast elkaar op het rooster en strooi er een beetje knoflook en zeezout overheen.

Schuif het rooster in het midden van de oven en laat je chips een kwartiertje bakken. Haal nu het rooster eruit en keer alle schijfjes om. Kijk wel uit, ik heb me natuurlijk alweer verbrand :) Als je nergens meer heen hoeft kan je er best nog wat knoflook over strooien, maar ik zou er geen zout meer overheen doen. Schuif het rooster weer terug en laat ook deze kant een kwartiertje bakken.

Als de schijfjes lichtbruin en knapperig zijn is het tijd om ze uit de oven te halen. Laat de chips op het rooster afkoelen, maar als ze wat vet zijn kan je ze het beste op een keukenpapiertje leggen, dan trekt het vet daarin. Ik zeg: voetjes omhoog, tv aan en eten maar :)

chips knoflook zeezout, gezondere keuze, afvallen, voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *