los op kos, sporten, vakantie, gezond eten, challengeNa een weekje zon, zee strand en beweging ben ik weer helemaal zen, bruin en relaxt terug in het koude Nederland. Wat was het lekker om er even tussenuit te zijn! Mijn doel was om lekker uit te rusten in de zon, te sporten en wat dingen op het eiland te zien. Dat is gelukt! De eerste paar dagen moest ik echt even in het niks-moet-alles-mag-ritme komen. Ik plande meteen mijn workout, de boodschappen en het huren van een fiets strak in, maar bedacht me dat dat dus juist níet de bedoeling was van deze vakantie, dus dat heb ik maar laten varen. In deze post een kort verslagje van de afgelopen week, met al mijn handige en iets minder handige acties :)

Trainen
Mijn hotel had een kleine gym met redelijk wat spullen, maar helaas geen airco en ramen. los op kos, trainen, sporten, sportschool, vakantieDat was soms even afzien, maar wel lekker dat er doorgewerkt kon worden aan de strakke buik challenge! Elke ochtend was ik daar dan ook te vinden, voordat de temperatuur de 30 graden bereikte. Ik besloot dat het handiger was om daar mijn krachttraining te doen en voortaan in de open lucht de cardio. Dat wil zeggen: fietsen, lopen en zwemmen. Het hotel had twee mooie, grote zwembaden, dus kon ik weer eens ouderwets (ja, vroegah zwom ik elke week) baantjes trekken. Kos is echt een fietseiland, dus bij aankomst had ik meteen een fiets gehuurd.  Lekker uitwaaien langs de zee. Ik heb heel wat fietstochten gemaakt, daarover hieronder meer.

Challenges
Natuurlijk hoorde er ook een aantal challenges bij deze vakantie. Eén daarvan was het bereiken van de Embros Thermé, een natuurlijk zwavelbad in zee waar lekker warm water van gemiddeld 45 graden de zee in stroomt. Dit zou genezend en ontspannend werken voor je spieren, dus hoppa, na legday stond dit uitstapje op de planning.

los op kos, fietsen, challenge, sporten, vakantieMijn familie en vrienden die hier eerder waren geweest zeiden mij vooral niet op de fiets hier naar toe te gaan. De berg die je op moet zou te hoog zijn en het waait er hard. Dat in combinatie met de hitte zou het te zwaar maken. Ik weet niet of je mijn motto en tagline van mijn blog nog weet? ‘The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do’. Dit ging ik even bewijzen.

Aan het ontbijt vroeg de ober wat ik die dag zou gaan doen. De berg op fietsen? Of ik dan een elektrische fiets had. Hij raadde het me af, want het zou ook nog kunnen gaan regenen. Ik bedankte hem voor de tip en maakte me klaar voor de fietstocht. Het eerste stuk ging licht hellend omhoog. Serieus, maakte iedereen zich hier zo druk om? Dacht ik nog net voordat ik de bocht om ging. Achter die bocht zag ik de volgende helling en had toch even spijt van mijn legday die ochtend.

Ik ben geen held met fietsen en na een paar honderd meter voelde het alsof mijn longen naar buiten kwamen zetten. De versnellingen van mijn fiets bleken niet te werken, dus moest ik alles in een hele zware versnelling doen. Voor me zag ik het stuk dat nog moest komen en toen het ook nog begon te regenen wild ik heeeel even bijna omkeren. Aangezien ik al wat filmpjes had gemaakt en ik niet wilde toegeven dat De Mensen gelijk hadden ben ik doorgefietst. Nu moest mijn vlogje een eind krijgen ook.

Het zwavelbad was heerlijk! Ik ben blij dat ik ben doorgefietst want ik had het niet willen missen. los op kos, fietsen, berg, challenge, vakantieTerwijl het regende (ja, nog steeds) lag ik in lekker warm water dat zomaar naar boven kwam borrelen. Ik weet niet of het echt zo herstellend werkt voor je spieren als ze zeggen, want mijn benen werkten een paar dagen daarna niet meer, maar ontspannend is het wel!

Omdat ik vergeten was droge kleren mee te nemen moest ik in mijn natte zwavelbikini door de regen weer de tocht naar het hotel maken. Mijn natte bikini mengde zich met mijn inmiddels natgeregende kleren, waardoor alles naar rotte eieren stonk. Ik denk dat ze op Corfu konden ruiken wat ik voor excursie gemaakt had die dag 😉

Na een lekkere warme douche was de lucht nog steeds niet verdwenen, dit in tegenstelling tot het vlogje dat ik al snel een beetje gemonteerd had. Weg! Deze hou je dus nog even van me tegoed en moet je het voor nu met een paar foto’s doen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *