rwanda, de reis van je leven, ALS, challenge, Johnny de MolKan je je nog herinneren dat ik iets spannends zou gaan doen? Ik kon er toen nog niets over vertellen, maar nu wel: Johnny de Mol nam me mee naar Rwanda! Met een paar vriendinnen deden we mee aan het nieuwe programma ‘De reis van je leven’ (RTL4), waarin iemand die ongeneeslijk ziek is nog een keer met vrienden op vakantie mag gaan om het leven te vieren.

Sinds groep 6 ben ik hele goede vriendinnetjes met Marieke. Je weet wel, van die vriendinnen die geheimtaal hebben, veel teveel kletsen en veel lachen. We gingen daarna naar dezelfde middelbare school en ook tijdens onze studies bleven we elkaar zien. Alles was normaal, tot ze de diagnose ALS kreeg.

Een half jaar geleden nodigde Marieke me uit voor een high tea voor haar verjaardag. Niks raars, tot Johnny de Mol ineens opdook en Marieke ons vroeg met haar mee te gaan naar Rwanda. Dat is even omschakelen als je denkt taartjes in je mik te gaan stoppen 😉 Een paar weken, drie inentingen en de nodige stress later zaten we in het vliegtuig. Wat ons te wachten stond wisten we niet, want alles was door de productie van het programma geregeld. Lastig, voor een control freak als ik :)

We gingen acht dagen, maar het voelde als drie weken. We hebben zoveel gedaan, gezien en meegemaakt! Ik vond het een hele mooie, maar ook een heftige week. Het is moeilijk je goede vriendin zo ziek te zien en geconfronteerd te worden met haar beperkingen. Ze wil nog zoveel, maar dat kan niet allemaal. Juist daarom was het ook heel erg mooi dat we dit wel konden doen en om te zien dat ze er zo van genoot.

Ik wil er nu inhoudelijk niet teveel op ingaan, want de uitzending is nog terug te zien. Wel wil ik nog een keer een post wijden aan Marieke en deze vreselijke ziekte, want die dingen die zij doorstaat daar kan geen challenge tegenop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *