liefsmies, ondernemen, eigen bedrijf, creaties, ontwerpen, grafisch vormgeven, kaartenmerk, ansichtkaartenIn mijn vorige blog kon je lezen dat ik het één en ander wilde veranderen aan mijn website, dus dat heb ik gedaan! Sommige artikelen vond ik niet meer passen bij de dingen die ik nu doe, dus die heb ik weggehaald. Daarvoor in de plaats komen er weer nieuwe categorieën. Waar ik onder andere over ga schrijven is mijn eigen kaartenmerk dat ik sinds januari 2017 aan het opstarten ben! Lees je mee?

Zo lang als ik me kan herinneren wil ik dingen maken en ontwerpen. Als klein kind was ik al ‘uitgever’ van mijn eigen tijdschrift, fotografeerde ik met mijn wegwerpcamera vriendinnen in zelfgemaakte decors en tekende ik erop los. Gelukkig had ik veel opbergruimte ?

Na de middelbare school wilde ik graag iets creatiefs doen waarbij ik ook mijn hersenen kon gebruiken en daarom koos ik voor de studie Film- en Televisiewetenschap. Zoals je nu waarschijnlijk al begrijpt vond ik de filmlessen het leukst. Uiteindelijk wilde ik de creatievere kant op gaan en ben ik bij televisie gaan werken. In deze periode ging ik meer tekenen en maakte ik kaartjes voor vrienden en familie. De ontwerpen namen toe, de opslagruimte nam met mijn studentenkamer af, de wegwerpcamera heeft plaatsgemaakt voor een spiegelreflex en het tijdschrift heeft de crisis niet overleefd.

Al lang twijfelde ik of ik niet wat meer wilde met deze kant van mij. Mijn (oud) collega’s moedigden me aan iets voor mezelf te beginnen en diezelfde avond zag ik een oproep op YouTube van Lienke van Dear Good Morning. Zij wilde in 2017 mensen gaan volgen bij het waarmaken van een droom. In een soort impuls nam ik een video op waarin ik vertelde over mijn droom om een eigen kaartenmerk op te zetten en stuurde hem naar haar op. Even had ik spijt. Waarschijnlijk vindt ze het niks, past mijn droom niet bij haar video’s. Maar toch! Ze koos, naast drie andere meiden, mij uit om te volgen.

Met deze stok achter de deur ben ik de eerste maand van 2017 hard aan de slag gegaan. Ik heb een website gemaakt, nieuwe kaarten ontworpen, tot grote frustraties aan toe alles proberen te digitaliseren met mijn tekentablet en heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mijn eigen bedrijfje Liefsmies is nu een feit :) Het lijkt me leuk hier meer over te schrijven. Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn zoals ik, die graag iets willen beginnen maar niet goed durven en niet weten hoe en wat.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Wat ik in januari gedaan heb kan je zien in deze video en je kan me volgen via Instagram en Facebook. Vind ik leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *